Araştırma: Afrika Filleri Birbirlerine İsim Benzeri Seslerle Hitap Ediyor

Araştırma: Afrika Filleri Birbirlerine İsim Benzeri Seslerle Hitap Ediyor

Afrika fillerinin, birbirlerine isim benzeri özel sesler çıkararak hitap ettikleri tespit edildi. Bu bulgu, filler arasında karmaşık sosyal etkileşimlerin olduğunu gösteriyor.

469 Farklı Ses İncelendi

Araştırmacılar, 1986-2022 döneminde Kenya'daki Amboseli Ulusal Parkı ve Buffalo Springs Ulusal Koruma Alanı'ndaki fillerin çıkardığı 469 farklı sesi inceledi. Yunuslar ve papağanların, muhataplarının seslerini taklit ederek cevap verdiği bilinirken, Afrika filleri taklit etmeksizin birbirlerine özel seslerle sesleniyorlar.

{inAds}

Akustik Yapı ve Tepkiler

Araştırma, fillerin çıkardığı seslerin akustik yapısının, hitap edilen file bağlı olarak değiştiğini ortaya koydu. Fillerin kendilerine ya da başka bir file yöneltilen çağrılara verdikleri tepkiler incelendiğinde, kendilerine hitap edilirken kullanılan sesleri duyan fillerin, diğer fillere hitap edilene kıyasla daha hızlı ve daha sesli tepkiler verdikleri gözlemlendi.

Yayın ve Bulgular

Bu önemli bulgular, "Nature Ecology and Evolution" dergisinde yayımlandı. Araştırma, filler arasındaki iletişimin ne kadar sofistike olduğunu ve sosyal yapılarını anlamada yeni bir perspektif sunuyor.

Küfür ve hakaret içeren yorumlar yasaktır.

Daha yeni Daha eski