Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Kurban Yakalama Timi Başarıyla Görevde

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Kurban Yakalama Timi Başarıyla Görevde

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan "kurban yakalama timi", Kurban Bayramı süresince kaçan hayvanları yakalayarak sahiplerine teslim etti. Arife günü ve bayramın ilk iki gününde 12 kurbanlık hayvan başarılı bir şekilde yakalandı.

Hazırlık ve Ekip Yapısı

Bayram öncesinde yaklaşık bir ay süren hazırlık süreci geçiren kurban yakalama timi, 5 veteriner hekimden oluşan 20 kişilik bir ekiple göreve hazır hale geldi. Arife günü sahaya çıkan ekip, bayramın ikinci gününe kadar kaçan toplam 12 kurbanlığı yakalayarak sahiplerine teslim etti.

Operasyon Süreci

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, ALO 153 hattına gelen ihbarlar doğrultusunda kaçan hayvanları yakalama çalışmalarına başladıklarını belirtti. İlk etapta kement kullanarak hayvanları yakalamayı denediklerini söyleyen Özsöyler, gerektiğinde üfleme boruları ile anestezi uygulayarak hayvanları sakinleştirdiklerini ifade etti.

{inAds}

"Üfleme borularıyla anesteziye alıyoruz. Çoğunu kement ile yakaladık, birkaç tanesi çok agresifti. Onları da anesteziye alarak, uyutarak vatandaşa teslim ettik. Arife ile bayramın ilk iki gününde 10 tane dana, 2 tane koyunun kaçtığı ihbarı geldi. Bunlar yakalanarak vatandaşlara teslim edildi. Bir tane danayı yakalayıp vatandaşa teslim ettik, sonra yine kaçtı. Danayı yine yakalayıp teslim ettik," diye konuştu.

Vatandaş Memnuniyeti

Kaçan kurbanlıkların hızlı ve güvenli bir şekilde yakalanarak sahiplerine teslim edilmesi, vatandaşlar arasında memnuniyet yarattı. Kurban yakalama timinin etkin ve hızlı müdahalesi, bayram süresince yaşanabilecek olası olumsuzlukların önüne geçti.

Sonuç

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin kurban yakalama timi, Kurban Bayramı boyunca kaçan hayvanları yakalama konusundaki başarısıyla dikkat çekti. Profesyonel ve koordineli çalışmaları sayesinde vatandaşların mağduriyeti önlendi ve bayramın huzur içinde geçmesine katkı sağlandı. Bu tür uygulamalar, yerel yönetimlerin toplum ihtiyaçlarına hızlı ve etkili çözümler sunabilme kabiliyetini gösteriyor.

Küfür ve hakaret içeren yorumlar yasaktır.

Daha yeni Daha eski