İstanbul Arnavutköy'de Yaralı Şahin Bulundu

İstanbul Arnavutköy'de Yaralı Şahin Bulundu

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde hayvanlarını otlatmak için çayırlık alana giren Bahattin Özgün, yaralı bir şahin buldu. Kanadı kırılmış olan şahini temizleyip besleyen Özgün, durumu Arnavutköy Belediyesi ekiplerine bildirdi.

İlk Bakım ve Teslim Süreci

Sabah saatlerinde hayvanlarını otlatmak için dışarı çıkan Özgün, kanadı kırılmış halde baygın yatan şahini fark etti. İlk müdahaleyi yaparak şahini ahırına getiren Özgün, yıkayıp su ve yemek vererek bakımını gerçekleştirdi. Daha sonra Arnavutköy Belediyesi ekiplerine haber verdi.

{inAds}

Tedavi ve Doğaya Dönüş

Belediye ekipleri olay yerine gelerek şahini teslim aldı ve ilk tedavisini gerçekleştirdi. Yırtıcı kuş, tedavisinin tamamlanması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim edildi. Şahinin tedavisinin tamamlanmasının ardından doğaya salınacağı öğrenildi.

Yetkililerden Teşekkür ve Uyarı

Belediye yetkilileri, Bahattin Özgün'e duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Ayrıca, benzer durumlarda vatandaşların vakit kaybetmeden görevlilere haber vermelerinin önemine dikkat çektiler.

Bahattin Özgün'ün Açıklamaları

1992 yılından beri Arnavutköy’de hayvancılıkla uğraşan Bahattin Özgün, "Hayvanları otlatırken yaralı ve kanadı kırık bir şahin bulduk. Arnavutköy Belediyesi ekiplerine haber verdik. Ben bulduğumda baygın bir haldeydi. Yıkadık, su ve yemek verdik. Şu an durumu biraz daha iyi. İlk defa böyle bir şey görüyorum. Belediye ekipleri alıp tedavi edecek ve doğaya bırakılacak. Sanırım nesli tükenmek üzere olduğu için çok değerli hayvanlar. Vatandaşlarımız da benzer durumlarla karşılaştıklarında hemen ekiplere haber vermeliler" dedi.

Küfür ve hakaret içeren yorumlar yasaktır.

Daha yeni Daha eski