İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'ndan Sert Eleştiriler: "Türkiye'de Başıboş Köpek Sorunu ve Hükümetin Kutuplaşma Politikası"

sokak köpekleriyle ilgili açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Türkiye'de başıboş köpeklerin sayısının 4 milyonu aştığını belirterek, hükümeti eleştirdi. TBMM'deki partisinin grup toplantısında konuşan Dervişoğlu, sokak hayvanları meselesinin gündeme getirilmesinin iktidarın yeni bir kutuplaşma stratejisi olduğunu söyledi.

Sokak Hayvanları Sorunu ve Hükümetin Tutumu

Dervişoğlu, sokak hayvanları konusundaki mevcut durumu değerlendirerek, "Türkiye'de başıboş köpek sayısı 4 milyonu aşmış, bu muhteremler daha yeni fark ediyorlar. Biz bunları biliriz; çünkü bunlar kendi canları dışında, kendi malları dışında hiçbir şeyi önemsemezler. Bu konuda da bizi yanıltmadılar ve yine vurdumduymazlıklarını ispatladılar. Beklediler ve toplumun kucağına büyük bir vicdan bombası attılar," ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın Yeni Kutuplaşma Politikası

Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sokak hayvanları konusunu gündeme getirmesini yeni bir kutuplaşma stratejisi olarak nitelendirdi. "Erdoğan'ın yeni kutuplaşma bombası; 'Çocuklar mı ölsün, köpekler mi ölsün?' Elbette soruları ölümle soracaklar, çünkü şairin de dediği gibi; 'Onlar ümidin düşmanıdır/Akar suyun/Meyve çağında ağacın/Serip gelişen hayatın düşmanı.' İşte o yüzden sordukları sorular da yaşamaya değil, ölüme dairdir. Çözümleri de toplumu her zaman ikiye bölmektir," dedi.

{inAds}

Yeni Anayasa ve Tarihi Tartışmalar

Dervişoğlu, iktidarın yeni anayasa girişimlerini eleştirerek, "Gereksiz tartışmalara hiç gerek yok. 60'lara, 71'lere, 80'lere dönmenin de anlamı yok. 1982 Anayasası'nda değişmemiş sadece 58 madde var. O maddeler de askeri vesayetle falan ilgili değil. Ayrıca yapılan anayasa değişikliklerinin çoğunu da 22 yıldır iş başında bulunan iktidar, yani sizler gerçekleştirdiniz," ifadelerini kullandı. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni eleştirerek, "Bu anayasadan bütün vesayetlerin izlerini birlikte silelim. İşe de Tayyip Erdoğan vesayetini kaldırmakla başlayalım," dedi.

Hayvan Hakları ve Çözüm Önerileri

Sokak hayvanları sorununa ilişkin çözüm önerilerini de dile getiren Dervişoğlu, "Hükümet ile yerel toplum arasında, sivil toplum ve gönüllüler arasında, koordinasyon ve iş birliği gereklidir. Sonra yapılacak şeyin formülü bellidir; topla, kısırlaştır, aşıla ve koru. Bu süreçte barınakların kapasitesi ve imkanları da arttırılmalıdır. Evcil hayvan ticareti tamamen yasaklanmalıdır. Hayvanlar takip edilmeli, onları sokağa terk edenlere yaptırım uygulanmalıdır. Yani hayvan hakları yasası çıkartılmalı ve bunlar hükme bağlanmalıdır," dedi.

Kamuda Tasarruf ve Vergi Politikaları Eleştirisi

Dervişoğlu, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında servislerin kaldırılmasını eleştirerek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi kaçakçılarını ihbar edenlere ikramiye verileceği yönündeki açıklamasına da tepki gösterdi. "Bu proje ile hem vergi gelirleri artacak hem de esnafın ve vatandaşın ek gelir ihtiyacı karşılanmış olacak. Biz adını, 'MUYAP' koyduk. Yani muhbirlik yap, para kazan projesi," dedi.

Küfür ve hakaret içeren yorumlar yasaktır.

Daha yeni Daha eski